ΑρχικήΝικήτη, Τόπος ευλογημένοςemail

Νικήτη Τώρα

Τόπος ευλογημένος. Τόπος - γι' αυτό - προικισμένος με σπάνιες φυσικές καλλονές. Εδώ συνδυάζεται απίθανα το γαλάζιο της θάλασσας με το χρυσοκίτρινο της αμμουδιάς και το πράσινο της στεριάς, εδώ οι θαυμάσιες εναλλαγές : βράχου - αγκάλης, λοφίσκου - ακρογιαλιάς, βουνού - κόλπου συγκλονίζουν τον επισκέπτη και τον παροτρύνουν να μείνει για να απολαύσει τη δροσιά της διάφανης θάλασσας, να αισθανθεί τη ζεστασιά του ήλιου και να αναζωογονηθεί στα υπέροχα σκιερά δάση του.

Στη Νικήτη το παρόν συνεργάζεται με το παρελθόν και βάζει στέρεες τις βάσεις για το μέλλον. Ο ιστορικός - παραδοσιακός οικισμός της συνυπάρχει αρμονικά με το σύγχρονο. Μια ιστορική διαδρομή, 700 και πλέον ετών ξεδιπλώνεται στα μάτια του κάθε επισκέπτη. Συγκινούν οι περίπατοι στους παλαιοντολογικούς, κλασικούς και βυζαντινούς χώρους και μαγεύουν οι διαδρομές στα δάση και στον ορεινό όγκο του Ίταμου. 

Μαγεύεσαι παρακολουθώντας την αναβίωση παλιών εθίμων και συμμετέχοντας στα ντόπια πανηγύρια, αλλ' ενθουσιάζεσαι κιόλας βλέποντας τους κολυμβητές να διαπλέουν τον Τορωναίο κάθε Ιούλιο. Ευχαριστιέσαι συναντώντας τους φιλόξενους γέροντες και χαμογελάς κάνοντας παρέα με τους χαρούμενους νέους μας. Αντιλαμβάνεσαι από τη πρώτη στιγμή ότι τούτος ο τόπος έχει προοπτική !

Κι αν παρ' ελπίδα όλα αυτά, που αφορούν την ημέρα, σ' αφήνουν επιπλέον περιθώρια, τότε η σιθωνιακή νύχτα σου υπόσχεται μοναδικές απολαύσεις, ατέλειωτη διασκέδαση, ποικίλη ψυχαγωγία. Κοίταξε ν' αντέξεις, το πανηγύρι είναι συνεχές και οι χώροι της χαράς πολλοί.

Αν πάλι αναζητήσεις μια ανάπαυλα, τότε υπάρχουν τα παραδοσιακά και σύγχρονα καταλύματα μας, που θα σε ξεκουράσουν και θα σε ανανεώσουν. Έτσι κι αλλιώς οι καθάριες θάλασσές, οι ζεστές ακρογιαλιές, η σκιά των πεύκων, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ρομαντικά δειλινά και οι μαγικές νύχτες σε περιμένουν αδιαμαρτύρητα.

Έλα, λοιπόν, να γνωρίσεις το τόπο μας.

Έλα εδώ που η χαρά του επισκέπτη φτάνει στην κορύφωση και βρίσκει ολοκλήρωση !

 

 


© 2010 - 2011 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
ΜΑΝΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - All Rights
Reserved.

  Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της
στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση»
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης